Sabina Ćudić: Neka gospođa Izetbegović promijeni retoriku, ali i struku

Radiosarajevo.ba
Sabina Ćudić: Neka gospođa Izetbegović promijeni retoriku, ali i struku
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Skupština KS
Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović prevršila je svaku mjeru davši intervju za BHRT u kojem je za ljekare koji su otišli s KCUS-a izjavila da ustvari nisu otišli nego da su "samo promijenili agregatno stanje".

Izjave direktorice su u toj mjeri problematične da je i BHTV povukao najavljeni intervju iz svog programa, saopćeno je iz Naše stranke.

"Kada ljudi mijenjaju agregatno stanje, to nam u svijest priziva logore i ljudska tijela. Alarmantno loše stanje na KCUS-u kojeg svakodnevno napuštaju vrsni ljekari, gdje se, sada već redovno dešavaju i pobune najranjivijih i najugroženijih pacijenata, kao što su pacijenti onkologije, zbog uslova liječenja, neće se maskirati bahatom retorikom.

Gospođa Izetbegović u KCUS-u proizvodi stvarnost koja je bliska mraku koji izbija iz njenih riječi. Niko, a pogotovo direktorica jedne zdravstvene ustanove, ne smije u svojim istupima sijati strah u javnosti te se na najprizemnije načine obračunavati s  neistomišljenicima. Vrijeme je da gospođa Izetbegović promijeni retoriku, ali i struku", rekla je Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije