RTV BN tvrdi: Zapaljeni glasački listići na kojima se glasalo za Jelenu Trivić?

0
Radiosarajevo.ba
RTV BN tvrdi: Zapaljeni glasački listići na kojima se glasalo za Jelenu Trivić?
Foto: BN TV / Objavljen snimak

Ishod izborne utrke za poziciju predsjednika RS-a i dalje je neizvjestan.

Prema posljednjim rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BIH) vodeći je Milorad Dodik sa 291.915 glasova, odnosno 48,14 posto, dok drugoplasiranana Jelena Trivić ima 262.969 glasova, odnosno 43,37 posto.

No, dodajmo da je CIK naredio novo brojanje glasova za ovu poziciju.

Omiljena poslastica: Prijeti li svijetu nestanak čokolade?

Omiljena poslastica: Prijeti li svijetu nestanak čokolade?

Opozicija u ovom bh. entitetu već danima ukazuje na navodne izborne krađe kada je u pitanju brojanje glasova za ovu poziciju, zbog čega su organizovali i dva protestna skupa u Banjoj Luci.

Jedan od takvih dokaza je i navodno paljenje glasačkih listića na kojima je zaokružena kandidatkinja za predsjednika RS Jelena Trivić.

'Mile, lopove', 'Mile odlazi'... odzvanjalo je Banjom Lukom

'Mile, lopove', 'Mile odlazi'... odzvanjalo je Banjom Lukom

RTVBN piše da je u pitanju uništavanje tragova krađe, koji prati video-snimak kao dokaz nalogodavcima da je "akcija" uklanjanja glasova Jelene Trivić "uspješno" završena.

Prema njihovom saznanju, glasački listići na kojima je zaokružena Jelena Trivić su zamijenjeni sa novim (neupotrijebljenim), glasačkim listićima gdje je pored imena Milorada Dodika stavljen "X", nakon čega je izvršena akcija paljenja i uklanjanja tragova.

Navodno, u pitanju je jedno biračko mjesto u Doboju. Prije par dana objavljen je video-snimak cijepanja glasačkih listića na kojima je bio "iksić" pored imena Jelene Trivić i dopisivanja još jednog "X" pored drugog kandidata kako bi bio nevažeći listić. 

Važno je istaći da video nije nezavisno potvrđen, te nema informacija da li je ovo prijavljeno policiji. Dodik u međuvremenu tvrdi da je snimak montiran.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije