RS: Opozicija sa zajedničkim kandidatima za jake funckije

Radiosarajevo.ba
RS: Opozicija sa zajedničkim kandidatima za jake funckije

Milanko Mihajlica

Srpska radikalna stranka Republike Srpske i SDS 1990 - izvorna, nastupit će zajednički na predstojećim općim izborima u BiH, a najavljeno je da će sličan sporazum biti postignut i s još nekim opozicionim strankama, prenosi Fena.

Lider radikala RS-a Milanko Mihajlica kazao je danas novinarima da to neće ugroziti dosadašnju saradnju njegove stranke sa Srpskom demokratskom strankom i Partijom demokratskog progresa, te da ne treba sumnjati da će opozicija imati zajedničke kandidate za predsjednika RS-a i člana Predsjedništva BiH na predstojećim izborima.

“Razgovori će biti intenzivirani nakon izbora načelnika u Bileći. Podrazumijeva se da će SDS, kao najveća opoziciona stranka, voditi te aktivnosti i prednjačiti u tom poslu“, rekao je Mihajlica.

Govoreći o vanrednim izborima za načelnika općine Bileća, on je ponovio optužbu da čelinci Saveza nezavisnih socijaldemokarta koji se nalaze na najvišim funkcijama u RS-u i BiH prijete građanima Bileće da će općina snosti posljedice ako ne bude izbran kandidat SNSD-a, čime ugrožavaju demokratska prava i slobode.

“Razmišljamo da zbog toga podnesemo tužbe protiv predsjednika Vlade i Narodne skupštine RS-a Milorada Dodika i Igora Radojičića, nekih ministara RS-a i predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH Nikole Šprića zbog njihovih izjava”, rekao je Mihajlica.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije