Rok za poslaničke klubove do četvrtka

Radiosarajevo.ba
Rok za poslaničke klubove do četvrtka

Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je u Sarajevu održao prvu sjednicu i konstatovao da poslovnički rok za formiranje poslaničkih klubova u Predstavničkom domu ističe u četvrtak, 26. maja.
 
Izraženo je očekivanje da će prijedlog sastava stalnih komisija ovog doma biti utvrđen na sjednici Proširenog kolegijuma Predstavničkog doma, koja je zakazana za 1. juni.
 
Na sjednici, kojom je je predsjedavao predsjedavajući Predstavničkog doma Denis Bećirović, razmatrane su i predstojeće međunarodne obaveze Predstavničkog doma i Parlamentarne skupštine BiH, saopšteno je iz parlamenta.
 
Zaključeno je da će Predstavnički dom učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se Stalna delegacija Parlamentarne skupštine BiH što prije uključila u rad Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.
 
Istovremeno, članovi Kolegijuma usaglasili su se da se Bećirović pismom obrati međunarodnim institucijama i organizacijama u kojima Parlamentarna skupština BiH djeluje kao punopravni, odnosno pridruženi član i obavijesti ih o ponovnom aktiviranju Predstavničkog doma, što u značajnoj mjeri odmrzava i djelovanje Parlamentarne skupštine BiH na međunarodnom planu.
 
Poslanici u Predstavničkom domu u petak, 20. maja, izabrali su Bećirovića za predsjedavajućeg, Milorada Živkovića za prvog i Božu Ljubića za drugog zamjenika Predstavničkog doma.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije