Roditelji ubijene doktorice Suljić: 'Svaki dolazak ovdje nama čini dodatan stres'

2
Radiosarajevo.ba
Roditelji ubijene doktorice Suljić: 'Svaki dolazak ovdje nama čini dodatan stres'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Adela i Edin Suljić

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu danas, 22. januara počeo je glavni pretres u predmetu koji se vodi protiv Armina Berberović koji je optužen da je skrivio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić u Sarajevu.

Roditelji ubijene Alme Suljić, Adela i Edin Suljić prisustvovali su današnjem ročištu.

"Ono što smo rekli i prošli put sad ćemo ponoviti. Na osnovu optužnice očekujemo da će dobiti maksimalnu moguću kaznu propisanu zakonom. Nadamo se da je optužnica dovoljna jaka i da ćemo ići u jedan proces koji se neće razvući duži vremenski period, da što kraće traje, da se što prije završi i da mi kao porodica nađemo utjehu u tome da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu, kazao je Edin Suljić.

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

On je dodao da će njihova druga kćerka koja je bila učesnik nesreće također svjedočiti.

"Sticajem okolnosti, i naša druga kćerka je učesnik nesreće i biće pozvana kao svjedok. To je dodatno opterećenje za kompletnu familiju, znate i sami da se niko ne želi vraćati u tu noć. Ona je jako mlada, to je ostavilo posljedice na nju. Očekujemo da će sud postupiti pravedno, dodao je Suljić.

Počinje suđenje Arminu Berberoviću koji je usmrtio dvije mlade doktorice u centru Sarajeva

Počinje suđenje Arminu Berberoviću koji je usmrtio dvije mlade doktorice u centru Sarajeva

Majka Alme Suljić također je istaknula kako očekuje da će pravda biti zadovoljena i da će optuženi dobiti maksimalnu kaznu.

"Zakonski trenutno propisana kazna je 20 godina, što smatram da nije ni blizu dovoljno da se zadovolji pravda. Ali eto, očekujemo da će optuženi dobiti tu maksimalnu kaznu. Očekujem fer, korektno i pošteno suđenje, vjerujem u naše pravosuđe i vjerujem da će dokazi biti tretirano ispravno. Vjerujem da se suđenje neće rastegnuti i nadam se da će ovo što prije biti gotovo zbog nas i naših porodica, jer svaki dolazak ovdje nama čini dodatan stres, pogotovo za svjedoke koji će biti pozvani da svjedoče, kao i za sve prijatelje, poručila je Adela Suljić.

Podsjetimo, Berberović je optužen za krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" u vezi s "Ugrožavanjem sigurnosti javnog prometa".

Sud navodi da se Berberoviću stavlja na teret da, kao učesnik u prometu, ne pridržavajući se prometnih propisa, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost živote ljudi, što je rezultiralo smrću dvije osobe, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Podsjetimo, Azra Spahić je 26. maja 2023. poginula u saobraćajnoj nesreći kada ju je udarilo vozilo kojim je upravljao Armin Berberović. Osim Azre, Berberović je udario još dvije osobe.

Alma Suljić preminula je nakon skoro mjesec dana od nesreće usljed teških povreda.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez vozačke dozvole, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije