Roditelji ubijene doktorice Suljić: 'Ne znamo da li je gore ovo danas ili kada smo sahranili dijete'

5
Radiosarajevo.ba
Roditelji ubijene doktorice Suljić: 'Ne znamo da li je gore ovo danas ili kada smo sahranili dijete'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Adela i Edin Suljić

Armin Berberović, koji je optužen da je u maju u Sarajevu skrivio saobraćajnu nesreću te usmrtio pješakinje - dvije mlade doktorice, Azru Spahić i Almu Suljić, danas je na Kantonalnom sudu u Sarajevu negirao krivicu.

Nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv medijima su se obratiii roditelji ubijene Alme Suljić, Adela i Edin Suljić.

Roditelji su još jednom podvukli kako žele da Berberović dobije maksimalnu kaznu zatvora.

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

Pratite uživo snažno nevrijeme koje je zahvatilo BiH u večernjim satima

"Naše dijete je divljački ubijeno na pješačkom prijelazu i apsolutno ne pristajemo ni na kakve dogovore, ustupke...isključivi smo i tražimo maksimalnu kaznu zatvora.

Apelujemo na sve institucije da što prije i hitno dođe do promjene zakona gdje bi se za ovakve prekršaje i divljaštvo na cesti ova kazna barem uduplala. 20 godina je stvarno smiješno za ova dva ubistva", rekla je Adela Suljić.

Armin Berberović: Nisam kriv za nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice

Armin Berberović: Nisam kriv za nesreću u kojoj su poginule dvije mlade doktorice

Otac Alme Suljić komentarisao je Berberovićevo ponašanje u sudnici.

"Ne razumijem da se neko može tako izjasniti poslije svih ovih dođaja i sve što smo mi i druga porodica prošli. Mislio sam postoji mrva čovječnosti i ljudskosti, ali sam se prevario. Ovo je bolno i stresno i mogu ovaj dan porediti sa danom smrti", kazao je Edin Suljić.

"Ne znam šta mi je bilo gore kada je bila nesreća, kada smo sahranili dijete ili ovaj današnji dan...", dodala je majka.

Osim roditelja, medijima se kratko obratio i Rusmir Karkin, Berberovićev advokat.

Rusmir Karkin, advokat
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Rusmir Karkin, advokat

"Počinje glavni pretres, suđenje sa izvođenjem dokaza, saslušanje svjedoka i vještaka i provođenje materijalne dokumentacije", rekao je Karkin.

Advokat je objasnio zašto se Berberović danas nije izjasnio kao krivac.

"Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv. Da se izjasnio danas da je kriv, ne bi bilo suđenja, bio bi zakazan glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima, dakle to je razlog zašto se on izjasnio da nije kriv. Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene", dodao je Karkin.

Podsjetimo, Azra Spahić je 26. maja 2023. poginula u saobraćajnoj nesreći kada ju je udarilo vozilo kojim je upravljao Armin Berberović. Osim Azre, Berberović je udario još dvije osobe.

Alma Suljić preminula je nakon skoro mjesec dana od nesreće usljed teških povreda.

Istragom je utvrđeno da je Berberović vozio bez vozačke dozvole, sa 0.41 promila u alkohola u krvi, te je od ranije poznat sarajevskoj policiji po brojnim prekršajima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije