Roditelji Džene Gadžun: "Razapet ćemo šator ispred Tužilaštva KS, Vranić je ološ od čovjeka"

2
A. G. Z.
Roditelji Džene Gadžun: "Razapet ćemo šator ispred Tužilaštva KS, Vranić je ološ od čovjeka"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Roditelji malene Džene Gadžun ispred Tužilaštva KS

Nakon obraćanja ispred Vlade KS, roditelji preminule djevojčice Džene Gadžun ponovo su se obratili i ispred zgrade Tužilaštva KS koje se ranije obratilo saopćenjem za javnost. 

Otac Džene, Muris Gadžun kazao je okupljenim novinarima da sve što je saopćilo kantonalno Tužilaštvo oni znaju, "te nema nikakvih novih pomaka". 

"Iz Tužilaštva dobijemo uvijek jedan te isti odgovor. Svaki ću im dan ovdje dolaziti, šator ću razapeti, ali ću tražiti pravdu za svoje dijete", kazao je Muris Gadžun.

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s ministrom Vranićem: 'Koga štitiš, Harise?'

Roditelji Džene Gadžun odbili sastanak s ministrom Vranićem: 'Koga štitiš, Harise?'

Dženina majka Amila Gadžun imala je poruku za ministra zdravstva KS Harisa Vranića.

"On je jedan odron od čovjeka i danas svojim ponašanjem nije ponizio ni mene, ni Murisa, već sebe. Pokazao je kakav je ministar. Mi nismo igračke da njemu idemo na noge. Dobio je priliku da se obrati, nije htio i pokazao je da je ološ od čovjeka. Nemam riječi", kazala je Amila Gadžun. 

Podsjetimo, iz Tužilaštva KS naveli su da u predmetu vezanom za utvrđivanje okolnosti smrti djevojčice Dž. G. u dosadašnjem toku postupka Tužilaštvo KS je sa MUP-om KS, kao nadležnom agencijom za provođenje zakona, provelo više radnji dokazivanja, među kojim su:

Uviđaj na licu mjesta u privatnoj klinici, po naredbi tužilaštva izvršena je obdukcija oštećene, na prijedlog tužilaštva, sud je izdao više naredbi za izuzimanje dokaza te je pribavljena medicinska i druga relevantna dokumentacija od više privatnih i javnih medicinskih i drugih ustanova, pribavljeni su različiti materijalni dokazi, saslušano više svjedoka, provedena odredena vještačenja, dok se rezultati složenog vještačenja još očekuju.

Podsjećamo, djevojčica Džena je preminula nakon operacije očnog kapka u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u Sarajevu, nakon čega je pala u komu iz koje se nije probudila. Preminula je na KCUS-u 14. 11. 2021. godine.

Muris Gadžun ispred Tužilaštva KS

Posted by Radio Sarajevo on Monday, November 14, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije