Rješava se problem sa strujom u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Rješava se problem sa strujom u Mostaru


Sinoć oko ponoći, dio centralnog dijela Mostara, naselja Vrapčići i Blagaj, ostao je bez struje zbog kvara na dalekovodu elektroprenosa BiH, no otklanjanje kvara je u toku, potvrdili su u Službi za odnose s javnošću Elektroprivrede BiH za portal Radio Sarajevo; saopštili su i da je tokom noći jak vjetar uzrokovao kvarove na dalekovodu iz pravca Jablanice.

Također, u tom dijelu ostaje aktuelan problem podveleškog platoa, gdje je srušeno više od 30 stubova, ali ekipe Elektroprivrede BiH rade na saniranju ovog kvara u maksimalnom kapacitetu, iako se radi o vrlo nepristupačnom terenu, te u Službi za odnose s javnošću vjeruju da će se i ovaj problem rješiti uskoro. Već je jučer, u poslijepodnevnim satima električnu energiju dobilo 426 kupaca, a bez napajanja je njih još 150  na području od Gornjih ka Donjim Vranjevićima.

“Naše termoelekrtane Kakanj i Tuzla su u maksimalnom pogonu. I dalje imamo problem sa zalihama uglja, ali vjerujemo da će se uskoro i prohodnost saobraćajnica sve više uspostavljati”, dodaju u ovom odjeljenju Elektroprivrede BiH.

Iz Službe su još jednom demantirali navode da Elektroprivreda BiH snabdijeva Neum električnom energijom. Radi se o području koje snabdijeva Elektroprivreda HZHB; dodali su i da je stabilno snabdijevanje elekričnom energijom na područjima Unsko–sanskog, Zeničko-dobojskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog, Tuzlanskog i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije