Moore kod Izetbegovića izrazio žaljenje što odlazi iz BiH

Anadolija
Moore kod Izetbegovića izrazio žaljenje što odlazi iz BiH
Ambasador Jonathan Moore, šef misije OSCE-a u BiH tokom oproštajne posjete kod člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića izrazio je žaljenje što odlazi iz BiH, dok je neriješeno pitanje diskriminacije u obrazovanju povratničke djece u entitetu RS.

Izrazio je nadu da će se to uskoro promijeniti.

Naime, ambasador Moore, nakon trogodišnjeg mandata na čelu misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, uskoro napušta ovu dužnost i BiH, te je tim povodom posjetio člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

Prilikom posjete Izetbegoviću, ambasador Moor je izrazio zahvalnost za podršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među bosanskohercegovačkim narodima.

Izetbegović je naglasio da je misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu imala u ličnosti ambasadora Moora veoma iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost, koja ostavlja pozitivan trag u bosanskohercegovačkom društvu.

Uz izraze zahvalnosti za njegov ukupan doprinos u razvoju bosanskohercegovačkog društva, Izetbegović je ambasadoru Mooru poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Izetbegović i ambasador Moor izrazili su nadu da će misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa domaćim političarima, nastaviti rad na pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije