Riješen problem osiguranja bh. radnika u Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Riješen problem osiguranja bh. radnika u Sloveniji

Vijeće ministara BiH podržalo je prijedlog Ministarstva civilnih poslova da se odobri privremeno primjenjivanje Sporazuma o izmjeni Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije, do njegovog konačnog stupanja na snagu, u skladu s članom 9. stav (1) Zakona o postupku zaključivanja i izvršavanja međunarodnih ugovora.
 
Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da prijedlog o privremenom primjenjivanјu Sporazuma o izmjeni Sporazuma o socijalnom osiguranju između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije dostavi na odobrenje Predsjedništvu BiH.    
 
Vijeće ministara BiH odlučilo se na ovaj korak nakon što je Narodna skupština Republike Slovenije ratificirala ovaj sporazum 7. marta ove godine  te zbog interesa velikog broja bh. radnika privremeno zaposlenih u Sloveniji.  
 
Podsjećamo da je ovaj sporazum potpisan 17. decembra 2010. godine  te da je u našoj zemlji u toku procedura  njegove ratifikacije, saopšteno je iz Vijeća ministara.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije