Riječ meteorologa: Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

Radiosarajevo.ba
Riječ meteorologa: Kakvo nas vrijeme očekuje sutra?

U Bosni i Hercegovini sutra  prijepodne i u večernjim satima očekuje se pretežno oblačno vrijeme s kišom u većini područja.

Na planinama bit će sa snijegom ili susnježicom. Intenzivnije padavine bit će u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni, ponegdje praćene grmljavinom.

Očekivana količina padavina u toku 24h: na jugu i jugozapadu od 20 do 40, lokalno do 50 l/m2 , a u ostalim područjima od 1 do 7 l/m2. Poslijepodne doći će do postepenog prestanka padavina i smanjenja oblačnosti. Vjetar će biti slab do umjeren, poslijepodne u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne jak, južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevne od 7 do 12, na jugu i sjeveroistoku Bosne od 8 do 14 stepeni. 

U Sarajevu sutra će u jutarnjim satima i prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne se ne očekuju padavine, moguća su sunčana razdoblja. Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 10 stepeni.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Krajini i jugozapadnoj Bosni. 

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Kupres 2, Ivan-sedlo 4, Livno 5,  Drvar, Sarajevo 8, Mostar, Sanski Most 9, Bihać, Bugojno, Gradačac, Jajce, Neum, Stolac 10 i Tuzla i Zenica 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije