Rifat Škrijelj se danas obraća javnosti: Jedna od tema Sebija Izetbegović

4
Radiosarajevo.ba
Rifat Škrijelj se danas obraća javnosti: Jedna od tema Sebija Izetbegović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Rifat Škrijelj

Univerzitet u Sarajevu danas će održati konferenciju za medije u prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu.

Dvije su teme u fokusu javnosti oko kojih bi rektor UNSA-e Rifat Škrijelj mogao govoriti. Jedna se odnosi na studentice Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije koje su veličale ratne zločince, nakon čega su dobile stipendiju za studij u Beogradu na poziv direktora BIA-e Aleksandra Vulina.

Druga tema se odnosi na jučerašnju odluku Tužilaštva Kantona Sarajevo o neprovođenju istrage u predmetu koji je formiran na osnovu informacije Univerziteta u Sarajevu vezanu za vjerodostojnost javnih isprava Sebije Izetbegović sa postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Znate li u koji grad bivše Jugoslavije Tito nikako nije volio ići? Uvijek ga je izbjegavao

Znate li u koji grad bivše Jugoslavije Tito nikako nije volio ići? Uvijek ga je izbjegavao

Kako je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ranije saopćeno, nakon grafološkog vještačenja, utvrđeno je da je obrazac indeksa Sebije Izetbegović autentičan i da su svi potpisi u indeksu autentični, odnosno da riječ o potpisima profesora s Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Tužilaštvo KS je zaključilo da u navedenom predmetu nema elemenata krivičnih djela krivotvorenje isprave, prevare, niti bilo kojeg drugog krivičnog djela propisanog Krivičnim zakonom Federacije BiH.

Tim povodom se oglasio i advokatski tim Sebije Izetbegović i kazao da će tražiti da se ponište sve dosadašnje odluke Senata UNSA-e i rektora te da se Izetbegović vrate zvanja, piše BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije