Revizije u bh. institucijama: Službenici odobreno 450 KM 'kredita' za mobitel

Radiosarajevo.ba
Revizije u bh. institucijama: Službenici odobreno 450 KM 'kredita' za mobitel

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i dalje raspravlja o revizorskim izvještajima finansijskog poslovanja institucija BiH, a poslanici su uglavnom nezadovoljni trošenjem budžetskih sredstava.

Poslanik Senad Šepić (SDA) predložio je zaključak po kojem će Predstavnički dom obavezati Vijeće ministara BiH da u roku od 60 dana pripremi i u proceduru uputi prijedlog zakona o fiskalnoj odgovornosti u BiH, a za koji smatra da bi popravio stanje u finansijskom poslovanju institucija.

Nezadovoljan postojećim stanjem je i poslanik Slavko Jovičić (SNSD) koji je iznio i apsurdan primjer sekretarice u jednoj od institucija koja ima odobrenu upotrebu mobilnog telefona u iznosu od 450 KM.

„To nije normalno. Niko nikada nije pretrpio nikakvu sankciju za ovo što rade. Kod nas je sve po sistemu "selo gori, a baba se češlja", a niko ne vidi da je i baba odavno izgorjela. U BiH imamo direktore agencija za koje ne znam ni kako izgledaju ni šta rade, ali se jasno vidi da sebi, čim dobiju mjesto, kupuju 'bijesna' auta. Kakvo je auto od 86.000 KM, dajte da vidim i tog direktora i to auto!“, ljutito je zatražio Jovičić.

Poslanik Darko Babalj (SDS) predložio je zaključak da se od Tužilaštva BiH zatraži da pokrene istragu u svim institucijama BiH gdje su utvrđene nepravilnosti i kršenje zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije