Republika Srpska ima stabilnu budućnost

Radiosarajevo.ba
Republika Srpska ima stabilnu budućnost
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je 2012. bila godina puna izazova na političkom i ekonomskom planu, ali i dodao da Republika Srpska ima stabilnu i sigurnu budućnost. 
 
„Ona je naša i pripada samo nama. I zato je važno da je razumijemo i da zajedno radimo na njoj“, naveo je Dodik u novogodišnjoj čestitki. 
 
Tvrdi da zna da mnogim građanima nije lako u socijalno-ekonomskom smislu, te da je stoga „zabrinut i tužan“. 
 
„Znam da nije lako i da brojne porodice žele veću sigurnost. Brinem se, i tužan sam, što ne uspIjevamo da otklonimo sve teškoće. Ono što mogu da uradim je da budemo zajedno, da vjerujemo jedni drugima i da zajednički pobijedimo teškoće kojima je izložen cijeli svijet“, ustvrdio je entitetski predsjednik. 
 
Istovremeno, dodaje, mora da se sačuva socijalna i ekonomska stabilnost na unutrašnjem planu te tvrdi da se ne smije dozvoliti "urušavanje RS, što žele neki krugovi". 
 
„Ne smijemo dozvoliti da se ostvare želje određenih krugova koji pozivaju na vaninstitucionalno djelovanje i urušavanje Republike Srpske. Svima treba da bude jasno da oni to čine zbog sopstvenih interesa i da za svoje ciljeve žele da iskoriste postojeće teškoće. To je poznat scenario širom svijeta, koji se ovdje neće ostvariti“, tvrdi on. 
 
Ne želi, dodaje, da kaže da u Republici Srpskoj nema problema. Međutim, ti problemi nisu veći nego u drugim društvima u okruženju, niti mogu biti riješeni van institucija sistema. 
 
„Naredne godine, organi i institucije Republike Srpske, moraju da pokažu dodatnu energiju u rješavanju problema s kojima se kao društvo suočavamo“, mišljenja je Dodik. 
 
Gledajući s političkog stanovišta, 2012. bila je, ocjenio je on, uspješna za Republiku Srpsku. 
 
„Uspjeli smo da odgovorimo na sve izazove i postignemo određeni napredak u rješavanju problema na nivou BiH, uz uvažavanje i afirmaciju naših stavova. Takvu politiku nastavit ćemo i u 2013. godini, vodeći računa, iznad svega, o interesima Republike Srpske i njenih građana. Zato je potrebno da zadržimo jedinstvo svih relevantnih političkih faktora u Republici Srpskoj u pogledu ključnih nacionalnih i republičkih pitanja“, smatra Dodik.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije