Rektor Univerziteta u Banjoj Luci podnio ostavku

Anadolija
Rektor Univerziteta u Banjoj Luci podnio ostavku
ATV / Printscreen
Milan Mataruga, rektor Univerziteta u Banjaluci, danas je uputio Senatu Univerziteta svoju ostavku.

Kako se navodi u saopštenju sa banjalučkog Univerziteta, Mataruga će sutra održati konferenciju za novinare i obrazložiti razloge za podnošenje ostavke.

Univerzitet u Banjaluci juče je svečanom akademijom obilježio 42 godine od osnivanja, a za vrijeme ceremonije nekoliko desetina nezadovoljnih studenata "zauzelo" je prostorije Rektorata.

Rektor je u popodnevnim časovima razgovarao s nezadovoljnim studentima koji su mu predali zahtjeve i nakon toga se razišli. Njihovi zahtjevi bili su da se istraže sve afere seksualnog uznemiravanja na Univerzitetu, da se riješi afera na Tehnološkom fakultetu, da se najboljim studentima ponudi ostanak na Univerzitetu, da se troškovnik Univerziteta uskladi sa zakonom, da se obezbjedi praktična nastava na svim fakultetima.

Studenti su između ostalog tražili i da se zaposli 100 asistenata te da se krene u aktivnosti obezbjeđivanja domaćeg nastavnog kadra, kako bi prestala potreba za gostujućim profesorima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije