Reisul-ulema Kavazović sa premijerom Katara: Podrška projektima značajnim za BiH

Radiosarajevo.ba
Reisul-ulema Kavazović sa premijerom Katara: Podrška projektima značajnim za BiH
Foto: MINA / Reis se sastao sa premijerom Katara

Treći dan zvanične posjete Kataru, reisul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, sa delegacijom IZ, sastao se sa NJ.E. Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom al Thanijem, premijerom Države Katar. Tokom sastanka reisul-ulema se zahvalio premijeru na dosadašnjoj podršci Katara, kako Islamskoj zajednici, tako i državi Bosni i Hercegovini, posebno na konstantnoj podršci u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Na sastanku se također razgovaralo i o saradnji institucija Države Katar sa srodnim organizacijama u Bosni i Hercegovini i učešću Katara u realizaciji projekata od interesa za Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini. Bilo je riječi i o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i mogućoj realizaciji projekata koji bi bili u interesu svih njenih građana. Premijer je u ime države izrazio spremnost na saradnju i podršku u svim oblastima koje su u interesu Bosne i Hercegovine i njenog naroda, dajući još jednom podršku cjelovitosti, suverenitetu i integritetu Bosne i Hercegovine kao buduće članice EU.

Prijemu kod premijera prisustvovala je ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kuvajtu, gospođa Bisera Turković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije