Regionalni premijeri sutra u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Regionalni premijeri sutra u Banjoj Luci

Sastanak predsjednika vlada regiona posvećen zajedničkim aktivnostima na predupređivanju eventualnih opasnosti od poplava i drugim pitanjima od regionalnog značaja bit će održan sutra, 23. februara, u Banjoj Luci.

Domaćin sastanka bit će predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić.

Pored njega, najavljen je dolazak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande, predsjednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića, predsjednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića, predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića, dok će iz Hrvatske prisustvovati izaslanik premijera, odnosno ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić

Džombić je još 8. februara ove godine uputio pismo Nikšiću, Cvetkoviću, Lukšiću te premijeru Hrvatske Zoranu Milanoviću u kojem je predložio osnivanje zajedničkog koordinacionog tijela.

Zadatak ove institucije bio bi da unaprijed pripremi plan kako bi zemlje regiona, na najbolji način, spremili svoje kapacitete za zaštitu stanovništva i spriječili poplave neželjenog obima. 

Džombić je pismo uputio u namjeri da se preduprijede sve moguće posljedice mogućih poplava. On smatra da je ovo inicijativa koja, na najbolji način, može na vrijeme omogućiti neophodne pripreme da bi se zajednički, preventivno djelovalo na eventualne prirodne nepogode, javila je novinska agencija Fena. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije