Regionalni mediji o stanju u Zavodu Pazarić: Šokantno!

Radiosarajevo.ba
Regionalni mediji o stanju u Zavodu Pazarić: Šokantno!
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Novi uznemirujući materijali i dokazi o stanju u kojem se nalazi Zavod u Pazariću

Fotografije koje prikazuju tretman djece - štićenika u Zavodu Pazarić bile su vijest značajnih medija u regiji.

Hrvatska novinska agencija (HINA) je istakla da je fotografije uznemirujućeg sadržaja objavila zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić. Podsjetili su da je direktor Zavoda Redžep Salić ranije upozoravao na nepravilnosti u radu.

Slučaj Zavod u Pazariću: Kako se razotkrivao horor nad nemoćnom djecom

Portal Index.hr je među onima koji su fotografije okarakterisali kao šokantne. Izdvojili su izjavu Ćudić da je riječ, kako je kazala, o modernom ropstvu.

Večernji list je naglasio da se na snimkama jasno vide tragovi fizičkih povreda.

Slobodna Dalmacija je podsjetila da nije prvi put da Ćudić upozorava na stanje u Zavodu Pazarić. Naveli su odgovor zastupnice Stranke demokratske akcije (SDA) i u Skupštini Kantona Sarajevo i potpredsjednice Glavnog odbora SDA Jasmine Tokić-Biščević upućen Ćudić po ovom pitanju.

"Što se tiče zastupnice Ćudić, prije nego što počne držati moralne i druge lekcije, neka najprije da nekoliko odgovora u vezi sa Zavodom Pazarić sa kojima ima veze ova politička opcija kojoj pripada", poručila je Tokić-Biščević.

Tematska sjednica o Pazariću zakazana tek za 4. decembar

Radio-televizija Srbije je opisala u prizore sa fotografija. Naveli su konstataciju Ćudić da ovakav odnos prema štičenicima za posljedicu ima ozbiljne zdravstvene poteškoće i vidne traume kod djece.

Završeni protesti građana zbog stanja u Pazariću: Sutra pred Vladu FBiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije