‘Reforme SDP-a recept za nove investicije’

Radiosarajevo.ba
‘Reforme SDP-a recept za nove investicije’

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, danas se u odvojenim susretima sastao sa ambasadorom Srbije, Ninoslavom Stojadinovićem i ambasadorom Japana, Hideo Yamazakiem.

Tokom susreta razgovarano je aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, te je predsjednik SDP-a upoznao ambasadore o formiranju Vijeća ministara i političkim dogovorima.

Lagumdžija je ponovio uvjerenje, saopšteno je iz SDP-a, da BiH dobija Vijeće ministara koje će raditi na jasno i precizno definisanoj platformi integracije BiH u EU i NATO i da vlast predvođena SDP-om 2014. želi izaći pred svoje građane sa uočljivim rezultatima.

Lagumdžija je dodao da su reforme koje provode vlade SDP-a najbolji recept za privlačenje investitora, te istakao važnost stabilnih partnerskih odnosa u iščekivanju njihovog skorijeg intenziviranja. Lider SDP-a nije precizirao o kojim se reformama radi.

Sagovornici su naglasili da je glavni preduslov za jačanje ekonomske saradnje i saradnje u ostalim oblastima upravo formiranje vlasti na državnom nivou, te je izražena bitnost stvaranja povoljnog ambijenta za strana ulaganja.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije