Refik Lendo u Srebrenici: "Puna podrška povratnicima i Memorijalnom centru Potočari"

0
Fena
Refik Lendo u Srebrenici: "Puna podrška povratnicima i Memorijalnom centru Potočari"
Foto: Fena / Refik Lendo u posjeti Srebrenici

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo danas boravi u radnoj posjeti opštini Srebrenica, gdje je održao sastanak s bošnjačkim predstavnicima vlasti u toj opštini, kao i s delegatom u Klubu Bošnjaka RS-a Alijom Tabaković.

Lendo je kazao da je njegova posjeta Srebrenici redovna te je izraz podrške bošnjačkim predstavnicima i povratnicima na tom području.

"Sa predstavnicima vlasti sam razgovarao kako i na koji način pomoći građanima ovdje koji žive i koji su njihovi problemi. Trebamo pomoći jedni drugima kako bi svima u našoj državi bilo bolje", poručio je Lendo.

Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Planirana je i posjeta Memorijalnom centru Potočari i razgovor s direktorom te institucije Emirom Suljagićem.

"Koliko sam upoznat Memorijalni centar dobro funkcioniše i danas ćemo da ponudimo našu pomoć Memorijalnom centru", istakao je Lendo.

Refik Lendo u posjeti Srebrenici
Foto: Fena: Refik Lendo u posjeti Srebrenici

Zamjenik načelnik Opštine Srebrenica Hamdija Fejzić kazao je da su sa potpredsjednikom FBiH Lendom razgovarali o problemima povratnika u Srebrenici.

"U skladu sa njegovim mogućnostima Lendo nam je obećao punu podršku, nama predstavnicima, kao i povratnicima", rekao je Fejzić.

Tokom boravka u Srebrenici Lendo će danas posjetiti i predstavnice Udruženja "Majke Srebrenice" te Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije