Refik Lendo: Sastanak nije održan, došao je samo Izetbegović. Dobio sam pisma od Nikšića i Bradare

5
Radiosarajevo.ba
Refik Lendo: Sastanak nije održan, došao je samo Izetbegović. Dobio sam pisma od Nikšića i Bradare
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović, Refik Lendo

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo uputio je danas poziv na sastanak Draganu Čoviću (HDZ), Nerminu Nikšiću (SDP), Bakiru Izetbegoviću (SDA), predsjednici FBiH Lidiji Bradari i potpredsjedniku Igoru Stojanoviću.

Lendo je u pismu naveo da im se obraća povodom činjenice da je 6. aprila istekao Ustavom FBiH predviđeni rok za izbor novog saziva Vlade FBiH, a informacija o pozivu na sastanak dostavljena je i visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Sastanak se nije održao jer je na isti došao samo Bakir Izetbegović.

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

Velika fešta u Sarajevu: Rukometaši Bosne osvojili šampionsku titulu

"Sastanak nažalost nije održan, gospodin Izetbegović se odazvao. Gospodin Čović je odgovorio preko sredstava informisanja kako on sa mnom nema šta razgovarati kao predstavnikom Bošnjaka, ne znam kako on misli. Gospodin Nikšić je poslao odgovor da ja nemam ustavnu nadležnost da sazivam sastanak. Nisam htio da razgovarao u funkciju potpredsjednika, inicirao sam sastanka Izetbegovića, Čovića i Nikšića, htio sam da oni s nama razgovaraju.

Dobio sam pismo od gospođe Lidije koja kaže da je ona završila svoj dio posla", rekao je Refik Lendo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije