Refik Lendo: 'Građani USK prepušteni sami sebi, pozivam Vladu FBiH da hitno reaguje'

4
Radiosarajevo.ba
Refik Lendo: 'Građani USK prepušteni sami sebi, pozivam Vladu FBiH da hitno reaguje'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Refik Lendo

Refik Lendo, potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, reagovao je danas na alarmantnu situaciju u Unsko-sanskom kantonu.

Lendo ističe kako je izostanak bilo kakve konkretne reakcije Vlade FBiH na poplave koje već četvrti dan traju u Unsko-sanskom kantonu neprihvatljiv i demonstrira potpuni nedostatak brige za ugrožene živote, zdravlje i imovinu građana.

"Vlasti Unsko-sanskog kantona i građani prepušteni su sami sebi u borbi protiv poplava i od poruke premijera FBiH na društvenim mrežama da prati situaciju i stoji na raspolaganju nemaju baš mnogo koristi. Pozivam Vladu FBiH, Federalnu upravu civilne zaštite i ostale nadležne institucije da hitno reaguju i usmjere sve raspoložive ljudske i materijalno-tehničke resurse na sprječavanje daljeg širenja poplava, te saniranje nastalih posljedica", naglasio je.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Rješavanje kadrovskih pitanja i politički sastanci ne smiju biti prioritet u odnosu na potrebe građana, naročito u ovakvim okolnostima kakve su trenutno u Unsko-sanskom kantonu, poručio je potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine.

Više o novim poplavama u Bosni i Hercegovini čitajte OVDJE.

Lendo: Građani USK prepušteni sami sebi, 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦 𝐕𝐥𝐚𝐝𝐮 𝐅𝐁𝐢𝐇 𝐝𝐚 𝐡𝐢𝐭𝐧𝐨 𝐫𝐞𝐚𝐠𝐮𝐣𝐞 ! Izostanak bilo kakve konkretne reakcije...

Posted by Refik Lendo on Wednesday, May 17, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije