Redžiću ni traga: Spasioci čekaju poziv policije

Radiosarajevo.ba
Redžiću ni traga: Spasioci čekaju poziv policije


Potraga za akademikom Sulejmanom Redžićem (59) i jučer je trajala, ali nije pronađen.

Podsjećanja radi, šefu Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu svaki trag se izgubio 7. januara, kada je posljednji put viđen. Navodno, tog dana se iz svog doma uputio u šetnju, a otišao je ka Trebeviću, noseći digitalnu kameru. Od tada ga niko nije vidio, a porodica je, nakon što se nije vraćao kući, posumnjala da se nešto dogodilo, te je slučaj prijavila policiji.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS-a, kazao je za sarajevsko Oslobođenje da pripadnici sarajevske policije poduzimaju niz mjera te vrše provjere na terenu, posebno u medicinskim ustanovama, kako bi se provjerilo da profesor Redžić nije primljen u neku od njih.

Kako saznaje Oslobođenje, locirati neko bliže mjesto odakle bi mogla početi potraga uz pomoć posljednjeg očitanja mobitela, neće biti moguće. Navodno, profesor Redžić je sa sobom imao i mobitel, ali ga je ugasio prije nego je izašao iz kuće pomenutog dana.

Provjeravamo i planinska izletišta, domove i hotele u Kantonu. Pretražuju se područja Trebevića, Bjelašnice, Igmana. Također, vrše se i druge operativne radnje, a u sve su uključeni i rendžeri JU Zaštićena prirodna područja KS-a”, kazao je Nefić i dodao da će se u potragu, ukoliko to bude potrebno, uključiti i spasioci Gorske službe spašavanja.

Ove službe očekuju informacije policije o bližem lokalitetu posljednjeg prebivališta profesora. Inače, pripadnici sarajevskog Kluba spasavalaca 2000 su u srijedu samoinicijativno pretraživali teren prema kojem se profesor mogao uputiti. No, rezultata nije bilo.

U potragu za dr Redžićem uključeni policija i rendžeri
Sarajevo: Nestao akademik Sulejman Redžić
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije