Rebalans federalnog budžeta: Oh, darling, stand by me

Radiosarajevo.ba
Rebalans federalnog budžeta: Oh, darling, stand by me


Zastupnik Naše stranke u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Peđa Kojović na svom se blogu osvrnuo na usvajanje rebalansa budžeta Federacije BiH.

„Dom naroda je ubjedljivom većinom glasova usvojio rebalans budžeta FBiH i prateći akt, kao i par izmjena u Zakonu o agenciji o bankarstvu. Mi smo glasali protiv. Odluku da glasam protiv donijeli lako. Jasno nam je da je ekonomska situacija koju je premijer Nikšić zatekao po dolasku na funkciju jako loša, da ne upotrijebim težu riječ. Rashodi entitetskog budžeta značajno premašuju prihode. Da je entitet kompanija bio bi na rubu stečaja/bankrota. Mogućnost posudbe novca po nekomercijalnim uslovima se ubrzano i drastično smanjuje. (Kreditni rejting pada - cijena posuđenog novca raste. Već se pojavljuje spekulacije da su obveznice koje izdaje Vlada FBiH, u stvari, "piramida"). Dakle, pokušali smo sagledati situaciju iz 'cipela prmeijera Niksica'. Ali...“

Nastavak čitajte na blogu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije