Reakcije na Dodikove prijetnje: Da li će Tužilaštvo BiH zaštititi državu?

Radiosarajevo.ba
Reakcije na Dodikove prijetnje: Da li će Tužilaštvo BiH zaštititi državu?
FOTO: GS / Nihad Čolpa

Nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine danas u Beogradu na press konferenciji s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavio da će raspisati referendum za otcjepljenje RS-a "pa neka narod odluči", ne prestaju stizati reakcije političara u našoj zemlji.

Ovim se povodom oglasio i predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa koji je pozvao Dodika da svoje probleme rješava u svojoj zemlji, a ne u Beogradu.

"Iako je Dodik  plakao o ugroženosti, kako bi od srbijanskog Predsjednika Aleksandra 
Vučića dobio podršku za radikalizaciju u Bosni i Hercegovini, doživio je potpuni debakl u Beogradu. Ono što je zabrinjavajuće je da se Dodik ponaša kao ranjena zvijer u 
kavezu, i on kao takav je opasnost, jer je u poziciji da odlučuje o sudbinama građana Bosne i Hercegovine.

Institucije Bosne i Hercegovine svakako ne smiju biti nijemi posmatrači Dodikovih ucjena, te ovim putem pozivam sve institucije čija je Ustavna i zakonska dužnost da zaštite integriteta naše zemlje, kao i da provedu zakonske obaveze. Velika odgovornost je na 
Pravobranilaštvu BiH i Tužilaštvu BiH koji su zakonom obavezni zaštititi prava na imovinu i interese države", poručio je Čolpa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije