SDA: "Skandalozno je da su Forto i Konaković finansirali vrijeđanje majki Srebrenice"

Radiosarajevo.ba
SDA: "Skandalozno je da su Forto i Konaković finansirali vrijeđanje majki Srebrenice"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Forto i Konaković

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo najoštrije osuđuje komentare koje je protiv majki Srebrenice iznio član i kandidat Naše stranke Adis Grabovica u svom tekstu na portalu "Sarajevska Sehara".

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zapanjujuće su kvalifikacije i uvrede "koje član stranke Predraga Kojovića iznosi na račun Munire Subašić i udruženja Pokret majki enklave Srebrenica i Žepa".

Izrugivati se sa borbom majki Srebrenice za istinu i pravdu, koju priznaje cijeli svijet, pokazuje o kakvom se moralnom posrnuću u Kojovićevoj stranci radi. Još skandaloznije je da je portal Adisa Grabovice dobio podršku bivše Vlade KS, na čelu sa Edinom Fortom i Elmedinom Konakovićem. Oni su osigurali podršku iz Budžeta KS za ovaj portal kako bi mogao vrijeđati žrtve genocida.

Nakon što su na Televiziji Sarajevo omogućili puštanje bugarskog filma u kojem se negira genocid, sada je ovo novi korak, koji pokazuje da je očigledno riječ o sistemskoj politici traženja "najmanjeg zajedničkog sadržioca" sa počiniocima genocida.

Do sad je samo entitet RS javnim novcem finansirao negiranje genocida i vrijeđanje žrtava, a sada je kratka Fortina i Konakovićeva vladavina dovela do toga da se i budžetskim novcem Kantona Sarajevo to čini, za što će sigurno snositi punu političku i moralnu odgovornost", navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije