Reakcija na ostavku ministra Suljagića

Radiosarajevo.ba
Reakcija na ostavku ministra Suljagića

O ostavci Ministra obrazovanja i nauke KS Emira Suljagića podnešenoj u petak 10. februara 2012, do sada se od političkih subjekata očitovala jedino 'Naša stranka' koja smatra kako je čin podnošenja ostavke dokaz na kakav otpor provođenje modernih evropskih reformi nailazi od strane onih kojima sadašnje društveno stanje koristi i dugoročno odgovara.

U saopćenju za javnost Naša stranka podsjeća kako je i u prvom slučaju podnošenja ostavke gospodina Suljagića, kada je sankcioniran ne samo od strane vjerskih zajednica, već i izostankom podrške vlastite partije, podržala rad ovog ministra.

"Ministar Suljagić je za svog mandata uradio više nego možda ijedan drugi ministar u kantonalnoj Vladi i šteta je što on, a ne oni, odlaze. Činjenica da odlazi zbog prijetnji upućenih njemu i njegovoj porodici je posebno poražavajuća jer se pokazuje da se prijetnjom i nasiljem može mijenjati izvršna vlast", kaže Peđa Kojović, član Predsjedništva Naše stranke.

Prijetnje nedavno upućene ministru Suljagiću za svaku su osudu, kaže se u saopćenju Naše stranke, te ističe kako je zakonska obaveza policije KS da utvrdi vjerodostojnost prijetnji i identitet onoga ko ih je uputio i o tome obavijesti javnost.

Vezano:  'Nisam spreman da udovoljim pritiscima'
Emir Suljagić dobio prijeteće pismo s metkom

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije