Reakcija iz Srbije: "U policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine"

8
Radiosarajevo.ba
Reakcija iz Srbije: "U policiji nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine"
Printscreen / Sramotan slimak iz Priboja

"U policiji Priboja nema mjesta za ljude koji pozivaju na zločine, bez obzira da li to rade u kafani ili na ulici", istakao je zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde iz Srbije, Borko Stefanović.

Saopćenje iz Stranke slobode i pravde prenosimo u cijelosti:

""Oj, Pazaru, novi Vukovaru, oj, Sjenice, nova Srebrnice" su riječi koje su pjevali pripadnici MUP-a Srbije u Priboju u društvu svojih starješina, od kojih niko nije reagovao i zaustavio ovo šovinističko divljanje. Zato niko od njih više ne smije da nosi uniformu srpske policije. Svi koji su se nalazili u kafani moraju biti momentalno suspendovani i protiv svih mora biti pokrenut ne samo disciplinski, već i krivični postupak. Slavljenje rođenja djeteta, uz pozivanje na vršenje zločina, nešto je što apsolutno niko ne može da razumije ni da prihvati", naveo je Borko Stefanović.

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Nakon toga je zaključio:

"Srbija je zemlja svih njenih građana koji se moraju osjećati bezbjedno bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost. Istorija nas je naučila kako je lako poremetiti međunacionalne odnose i kako tragične posljedice to može da izazove na živote svih nas. Obaveza svakog pristojnog čovjeka je da zaštiti svoje komšije i gradi sa njima odnose uvažavanja i poštovanja shvatajući naše razlike kao bogatstvo", navodi se u saopćenju Stranke slobode i pravde iz Srbije.

Podsjetimo, pripadnik Policijske uprave Priboj Marko Pantović na svom Facebook profilu objavio je video snimak na kojem zajedno sa starješinama i kolegama policajcima veseli uz stihove fašističke genocidne pjesme u kojoj se kaže:

„Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Pazaru novi Vukovaru,
Oj Sjenice nova Srebrenice…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“.

Skandalozni videosnimak slavlja iz Priboja na kojem su čuju pjesme o novoj Srebrenici i Vukovaru, kao i zločinima, a uz koje se vesele policajci MUP Srbije, osudile su i Majke Srebrenice.

Njihovu objavu na Twitteru prenosimo u cijelosti:

"Policajci u Priboju samo dokazuju da institucije Srbije veličaju ratne zločine, da je želja za ubijanjem i danas velika. Međunarodna zajednica na sve to šuti, dok su Bošnjaci Priboja uplašeni, zastrašeni kao što su bili i 90-tih kad su ih protjerivali, ubijali i granatirali", naveli su iz ovog udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije