Razgovarali o BiH: Maureen Cormack susrela se s Christianom Schmidtom

2
Razgovarali o BiH: Maureen Cormack  susrela se s Christianom Schmidtom
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Maureen Cormack/Christian Schmidt

Vršiteljica dužnosti pomoćnika državnog sekretara SAD-a za Europu i Euroaziju, Maureen Cormack razgovarala je u srijedu s novim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

O susretu bivše američke ambasadorice u BiH i novoimenovanog visokog predstavnika u našoj zemlji objavljeno je kraće saopćenje na društvenim mrežama.

Kako je navedeno na Twitteru, na sastanku je zaključeno da su Sjedinjene Američke Države i ured OHR-a opredijeljeni za demokratsku, inkluzivnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu.

"Radujemo se zajedničkom radu s funkcionerima BiH na napretku u Agendi 5+2", navedeno je na zaničnom Twitter nalogu Biroa za europska i euroazijska pitanja koji djeluje pri američkom State Departmentu (DoS Europe and Eurasia).

Na Twitter profilu OHR-a u BiH navedeno je kako je ujedinjena međunarodna zajednica važan partner BiH u ispunjenju njenih aspiracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije