Razbojništvo u prodavnicama, trgovina drogom...

Radiosarajevo.ba
Razbojništvo u prodavnicama, trgovina drogom...

U subotu u 14.00 sati službenici policije Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su I. K. rođen 1976. godine iz Trnova, zbog nedozvoljenog držanja oružja i posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga

Od imenovanog je oduzela jedna automatska puška marke "Crvena Zastava", kalibra 7,62 mm, više komada metaka kalibra 7,62 mm, jedan gasni i jedan vazdušni pištolj i jedan pvc paketić sa sadržajem NN materije koja asocira na drogu Marihuanu. O navedenom obavještenje dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Razbojništvo nad radnicama prodavnice Klas

U subotu oko 19.10 sali, u prodavnici "Klas" d.d. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Bugojanska broj 1. općina Novo Sarajevo, od dva NN lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pišioljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicama K. S, i Z. A, kojom prilikom je otuđen novac. O navedenom obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

Fizički napad

U subotu oko 19,30 sati, u ulici Banjska bb, općina llidža, fizički je napadnut K. L, rođen 1979. godine iz Hadžića, od strane njemu poznatog lica G. G. Tom prilikom K, E. zadobio je teške povrede, a istom je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo. O navedenom obavješten dežurni kantonalni lužilelj u Sarajevu. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja i pronalasku izvršioca. 

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici Deny

U subotu oko 20.15 sati, u prodavnici STR "Deny", koja se nalazi u ulici Zagrebačka broj 30, općina Novo Sarajevo, od strane jednog NN lica, uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem, izvršeno je razbojništvo nad radnicom M, J. kojom prilikom je otuđen novac. O navedenom obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavljen od sirane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

Lažna dojava o bombi u No Limitu

U subotu oko 21,15 sati, na službeni telefon Četvrte PU, PS Hadžići, zaprimljena je anonimna telefonska dojava, da je u ugostiteljskom objektu "No Limit", koji se nalazi u ulici Iladželi do broja 127, općina Hadžići, postavljena eksplozivna naprava. O navedenom obavješten dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a izvršenim kontardiverzionim pregledom navedenog objekta utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca. 

Nasilničko ponašanje

U subotu u 21.00 sat, službenici policije Četvrte PU, PS Hadžići lišili su slobode H. H. rođen 1992. godine, B. F. rođen 1992, godine, I, H. rođen 1992. godine i S. M. rođen 1991, godine, iz Hadžića, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili KD, nasilničko ponašanje, na štetu H. N., II, K. i H. B. iz Hadžića, dok su u 22,00 sata lišili slobode H. A. rođen 1994. godine, iz Hađžića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD, ugrožavanje sigurnosti, upućivanjem verbalne prijetnje službenicima policije. O navedenom obavješten je dežurni kantonalni tužitelj u Sarajevu, a imenovani su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona.

Saobraćajni prekršaji

U toku proteklog dana, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 417 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili su 66 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 43 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača bez položenog vozačkog ispita, tri prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, a tri motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest vozila je isključeno-neregistrovano, saopćeno je u nedjelju iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije