Razbojništvo nad maloljetnicom u tramvaju

Radiosarajevo.ba
Razbojništvo nad maloljetnicom u tramvaju


Policijski službenici Treće Policijske uprave (III PU) 30. januara u 19.45 sati lišili su slobode M.M., rođenog 1983. godine u Sarajevu, E.E., rođenog 1992. u Sarajevu, K.A., rođenog 1992. u Rogatici, maloljetnog D.A., rođenog 1995. u Zenici i T.S., rođenog 1988. u Goraždu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa.

M.M., E.E., K.A., T.S. i maloljetni D.A. su u ulici Rajlovačka cesta, općina Novi Grad Sarajevo, izvršili tešku krađu u prostorije firme “Lagerhaus” d.o.o Sarajevo. U toku kriminalističke obrade, ove osobe su priznale izvršenje krivičnih djela teških krađa u navedeni objekat u tri navrata i to 27., 28. i 30. januara. Tom prilikom kod njih je pronađen i oduzet dio otuđenih predmeta i to: pet radijatora, tri kancelarijske stolice, 100 kvadratnih metara laminata, dvanaest ugradbenih lampi, osam automatskih osigurača i jedna elektro sklopka. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv M.M., E.E., K.A., T.S. i maloljetnog D.A. će biti preuzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništvo u ulici Zije Dizdarevića

U četvrtak 31. januara oko 12.50 sati u ulici Zije Dizdarevića, općina Centar Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile su razbojništvo nad Z.B. iz Banje Luke. Tom prilikom su uz prijetnju pištoljem i nožem od Z.B. otuđile novac, ključeve od vozila i mobilni telefon, a zatim se udaljile u nepoznatom pravcu. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo u prodavnici "Dobrinja"

Dvije nepoznate osobe u četvrtak oko 19.45 sati u ulici Halid bega Hrasnice, općina Ilidža, izvršile su razbojništva nad radnicom u prodavnici “Dobrinja”. Tom prilikom su uz prijetnju pištoljem otuđile novac. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Razbojništvo u tramvaju nad maloljetnicom

Druga PU obaviještena je u četvrtak u 15 sati da su istog dana oko 13 sati, u tramvaju koji je saobraćao prema Čengić Vili, nepoznate osobe izvršile razbojništvo nad maloljetnom Č.A. iz Sarajeva. Tom prilikom su uz prijetnju nožem od maloljetne Č.A. otuđile mobilni telefon. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

R.E. lišen slobode zbog prevare

Policijski službenici II PU u četvrtak u 13.15 sati lišili su slobode R.E., rođenog 1982. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio prevaru, na štetu Dž.N. iz Sarajeva. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Z.V. uputio prijetnje B.Z.

U četvrtak 31. januara oko 12.30 sati, u službene prostorije I PU pristupio je B.Z. iz Sarajeva i prijavio da mu je istog dana oko 09.55 sati, putem mobilnog telefona, uputio ozbiljne prijetnje Z.V. iz Sarajeva. Policijski službenici su pozvali Z.V., rođenog 1953. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je ispitan u svojstvu osumnjičenog, dok je S.I. iz Sarajeva ispitan u svojstvu svjedoka. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Dvadesetjedna saobraćajna nezgoda

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se 21 saobraćajna nezgoda i sve su s materijalnom štetom. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, pet osoba zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, šest vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovanih vozila, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije