Rato Rajak ponizio Milorada Dodika, ostaje načelnik Rudog

Radiosarajevo.ba
Rato Rajak ponizio Milorada Dodika, ostaje načelnik Rudog
Foto: BN TV / Rato Rajak

Aktuelni načelnik Rudog Rato Rajak i u naredne dvije godine će voditi ovu opštinu. Prema prebrojanim glasačkim listićima, većina građana se izjasnila da je protiv opoziva načelnika opštine.

Od 2.987 izašlih, 55 posto je bilo protiv opoziva, a 45 posto za smjenu Rajaka, koji je u teškim okolnostima izvojevao veliku pobjedu.

Skupštinska većina okupljena oko SNSD-a, koju čine brojni kupljeni i ucijenjeni odbornici, pokrenula je opoziv, a prije nekoliko dana Milorad Dodik došao je u Rudo da pomogne kampanju protiv aktuelnog načelnika Rajaka.

Uprkos velikim novcima, kupovini i ucjenama, načelnik Rato je ponizio Dodika i Miletu opalio veliki politički šamar, piše BN TV. 

Načelnik opštine Rudo Rato Rajak istakao je da je veoma ponosan zbog pobjede, te je pozvao Dodika da čestita i realizuje data obećanja.

''Dobili smo konačne rezultate sa svih biračkih mjesta i mogu definitivno da potvrdim da smo ostvarili pobjedu. Pobijedili smo i jako smo srećni zbog toga. Vrlo sam ponosan na svoje Ruđane. Pozivam Dodika da dođe u Rudo, čestita pobjedniku i da pokuša da realizuje sve ono što je bilo obećano za dobrobit građana opštine Rudo. Očekujem da ima sportskog duha, bilo bi to krajnje korektno, poslije ove kampanje koju sam morao preko leđa da prenesem. Nadam se da će doći u Rudo i čestitati'', kazao je Rajak za BN TV.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije