Ratni zločini: Suspendovan inspektor Granične policije

Radiosarajevo.ba
Ratni zločini: Suspendovan inspektor Granične policije

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić danas je donio rješenje kojim se privremeno suspenduje policijski službenik R. M., raspoređen u činu „viši inspektor“, na radnom mjestu inspektor za nadzor državne granice, sigurnost aerodroma i obuku u Odsjeku za operacije i organizaciju Terenskog ureda za aerodrome.

Kako se navodi u saopćenju Granične policije BiH, ovo rješenje je doneseno u skladu s ovlaštenjima i odgovornostima propisanim Zakonom o policijskim službenicima BiH

Njegovom donošenju prethodila je Naredba Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo o provođenju istrage protiv spomenutog policijskog službenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv stanovništva.

Istovremeno, Disciplinska komisija Granične policije BiH donijela je rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijskog službenika R.M. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti – narušio je ugled policijskog organa. 

„Cijeneći da bi bilo štetno po Graničnu policiju BiH da policijski službenik i dalje ostane na dužnosti u ovom policijskom organu, doneseno je rješenje o privremenoj suspenziji koja će trajati do okončanja disciplinskog ili krivičnog postupka“, navodi  se u saopćenju Granične policije BiH, prenijela je Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije