Ispovijest iz Sheveningena / Ratko Mladić tješi Karadžića: Glavu gore, ne sekiraj se!

28. 03. 2019. u 11:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 262

Prvi predsjednik RS Radovan Karadžić osuđen je na doživotnu robiju, a u zatvoru u Hagu najveću podršku ima od generala tzv. Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, otkriva Kurir.

Ratko Mladić i Radovan Karadžić - undefined

Foto: EPA-EFE: Ratko Mladić i Radovan Karadžić

Njih dvojica, kako se saznaje, svakodnevno razgovaraju, provode sate i sate zajedno, a Mladić nesebično i prijateljski tješi Karadžića.

Nakon izricanja presude, govorio mu je:

„Radovane, glavu gore. Sve si uradio, ono na šta ne možeš da utičeš i promjeniš, moraš da prihvatiš i da se ne sekiraš“.

Luka Karadžić potvrđuje za Kurir da njegov brat Radovan dosta vremena provodi sa Mladićem i da se međusobno tješe. On kaže da se s bratom čuje skoro svakog dana i da nema ograničenje poziva.

„On je jak, stabilan. Tamo su s njim i Ratko Mladić i Stojan Župljanin, povremeno dolazi i Frenki Simatović. Naravno da mu je Mladić velika podrška. Oni se drže zajedno, razgovaraju o svemu, sabiraju utiske, tješe se. Moj brat je optimista, borit će se do kraja. I nakon ove presude on nije promijenio stav i ponašanje, svjestan je svega, zna ko mu sudi, kako i zašto“, kaže Luka Karadžić za Kurir.

I Darko Mladić, sin generala tzv. VRS, potvrđuje da se Ratko i Radovan druže u zatvoru.

„Oni su zajedno, na istom spratu i svakodnevno su u kontaktu. Kad god nisu zaključani u sobama, oni su zajedno. Radovan je puno radio u prethodnom periodu jer je sam spremao svoju odbranu. Sada ima više vremena, druže se, komentarišu dešavanja i velika su podrška jedan drugom“, kaže Mladić.

Sve o presudi Radovanu Karadžiću čitajte na ovom LINKU.

NEMA KOMENTARA