Ratko Mladić prebačen u bolnicu

Radiosarajevo.ba
Ratko Mladić prebačen u bolnicu

Ratko Mladić, protiv koga se vodi proces u Haškom tribunalu, prebačen je u holandsku bolnicu "Bronovo", izjavio je njegov branilac Miloš Šaljić.

Mladiću je bilo loše zbog čega je ljekar uradio pretrage, a pošto ništa nije nađeno, prebačen je u bolnicu i data mu je infuzija, rekao je Šaljić.

U Tribunalu nisu mogli ni da demantuju niti da potvrde ovu informaciju.

Na probleme sa zdravljem Mladić se požalio i na statusnoj konferenciji koja je održana prošle nedjelje u Tribunalu. Rekao je da mu se pokrenuo kamen u bubregu, pa su stražari morali da mu pomognu da ustane i obuče se.

Nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske zatražio je i da ga pregledaju ljekari koji su ga liječili u Srbiji od 1996. do 1998. godine, i koji su upoznati sa njegovom dijagnozom. Mladić je rekao da ga nije sramota što je bolestan, da hoće da se liječi i da ne usporava proces, jer želi da dođe do istine.

Glavni Mladićev advokat Branko Lukić rekao je ranije da će se odbrana generala obratiti Republici Srpskoj ako vlasti u Srbiji uskoro ne odluče o formiranju ljekarske komisije koja bi pregledala Mladića.

"Naša sljedeća opcija jeste da se obratimo Srpskoj. U naše ljekare general ima povjerenje, a mene kao advokata ne interesuje da li je u komisiji Rus ili Kinez, jer smatram da bi svaki ljekar trebalo svoju dužnost da obavi kako treba, da bi dao objektivan nalaz", rekao je Lukić.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije