Rasvijetljeno svirepo ubistvo u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Rasvijetljeno svirepo ubistvo u Tuzli

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona u noći s petka na subotu uhapsili su Enesa Nurkića iz Živinica zbog osnovane sumnje da je 23. augusta ubio ženu čije je beživotno, raskomadano tijelo pronađeno kod aerodromske piste na Dubravama.
Identitet ubijene žene je poznat, ali se i dalje ove informacije podvode pod nezvanične. U pitanju je, navodno, Aleksija Miloradović (50) iz okoline Niša u Srbiji

Na osnovu otisaka na tijelu ubijene policija je Nurkića uhapsila u iznajmljenom stanu u centru u Živinicama. Osumnjičen je da je nevjenčanu suprugu ubio u kupatilu stana koji je iznajmio u Živinicama. Par je živio u Švicarskoj, a povremeno su dolazili u Bosnu i Hercegovinu. 

Obdukcijom leša utvrđeno je da je smrt nastupila davljenjem, javila je novinska agencija Fena.

˝Postoji osnovana sumnja da je Nurkić u vremenskom periodu od 19 do 23.8.2012. godine, u iznajmljenom prizemlju kuće u Živinicama koju je koristio, Aleksiji Miloradović zadao nekoliko udaraca u glavu, te joj oko vrata stegnuo omču što je dovelo do gušenja i smrti ove žene.


Foto: Tip.ba


Nakon počinjenog ubistva je samoljepljivom selotejp trakom ženi povezao noge oko članaka i ruke oko prsa, umotao tijelo u platneni čaršaf i odvezao u mjestu Lužnjak u blizini hangara bivšeg vojnog aerodroma u Donjim Dubravama na području općine Živinice˝, saopćio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović, javlja portal Tip.ba.

U ovaj slučaj bio je uključen i Interpol koji je utvrdio da imaju prijavljen nestanak državljanke Srbije Aleksije Miloradović (50) rođene u Jošanici. Jutros se u ranim jutarnjim satima medijima obratio i v.d. policijskog komesara Tuzlanskog kantona, Enver Skenderović:

„Po nalogu Kantonalnog suda Tuzla uhapsili smo osumnjičenog. Izvršeno je uzimanje uzoraka koji su poslužili za izradu DNK profila. Profil je preliminarno urađen i on se preklapa s DNK profilom tragova koji su pronađeni na žrtvi i stanu osumnjičene osobe.“

Osumnjičenom je izrečena mjera jednomjesečnog pritvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije