Raste broj smrtno stradalih: Pronađeno još jedno tijelo na području Jablanice

0
Radiosarajevo.ba
Raste broj smrtno stradalih: Pronađeno još jedno tijelo na području Jablanice
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Donja Jablanica nakon poplava

Nakon što je na području Buturović Polja danas, 12. oktobra, pronađeno tijelo žrtve poplava u Bosni i Hercegovini, u toku dana stigla je informacija da je pronađeno još jedno tijelo na području Općine Jablanica.

Informaciju je potvrdila Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a broj smrtno stradalih lica na poplavom pogođenim područjima HNK-a sada iznosi 22 preminule osobe... Kako navode iz Vlade ovog kantona:

"Još su dva slučaja potrage za nestalim licama nakon razornih prošlosedmičnih poplava i klizišta na sjevernu HNK-a, zaključno sa ovim izvještajem, završena pronalaskom tijela, jednog na prostoru Grada Konjica, drugog na prostoru Općine Jablanica.

"Ide gospođica lija, ide...": Lisica snimljena na ulicama Sarajeva

"Ide gospođica lija, ide...": Lisica snimljena na ulicama Sarajeva

Tokom današnjeg dana nadležne službe su, uz potvrdu članova porodice, uspjeli da identifikuju i tijelo koje se proteklih dana vodilo kao NN, a riječ je o jednom od nestalih lica sa prostora Jablanice.

Prema službenim podacima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, broj potvrđenih smrtno stradalih lica na poplavom pogođenim područjima HNK-a sada iznosi 22 mrtvih.

Od ukupnog broja smrtno stradalih, osamnaest lica je iz Jablanice, četiri iz Konjica. Aktivna je potraga za još dva nestala lica, jednim iz Konjica, jednim iz Jablanice."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije