Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom

2
Radiosarajevo.ba
Raspisana potjernica za Aleksandrom Macanom
Foto: Instagram / Macan sa suprugom Marijanom

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, osumnjičenom za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

"Istovremeno, na prijedlog Tužilaštva KS izdata je i naredba za raspisivanje međunarodne potjernice", potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić. 

Podsjetimo, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a po naredbi Kantonalnog suda KS, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu izveli su početkom mjeseca pretrese na šest lokacija na području Istočnog Sarajeva i Pala. 

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Ponovo uhapšeni Seid Hadžibajrić i Elmedin Karišik: Oglasila se sarajevska policija

Podsjetimo, Aleksandar Macan prvoosumnjičeni je za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, ali je po svemu sudeći pobjegao van Bosne i Hercegovine, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Macan je zet optuženog ratnog zločinca Milomira Savčića, a policija pretresa kuću i radno mjesto Savčićeve kćerke Marijane koja je udata za Macana.

Marijana Savčić-Macan zaposlena je u Policijskoj upravi Pale, zbog toga se pretresi dešavaju i na toj lokaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije