Raspisan tender za nabavku pasoških knjižica

Radiosarajevo.ba
Raspisan tender za nabavku pasoških knjižica
Agencija za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) danas je raspisala tender za nabavu knjižica za pasoše.

Ovim je realiziran zaključak Vijeća ministara BiH sa sjednice održane 16. februara 2017. godine kojim je IDDEEA zadužena da u okviru svoga zakonskog mandata, a sukladno Zakonu o javnim nabavama, poduzme raspoložive žurne mjere kako građani Bosne i Hercegovine nakon 21. marta ove godine ne bi bili uskraćeni za pravo na pasoše.

"S obzirom na to da se radi o postupku nabave koji Zakon o javnim nabavama propisuje u slučajevima kada se mogu dokazati razlozi krajnje žurnosti, vjerujemo da će se ovaj postupak okončati na vrijeme i da će se kontinuitet izdavanja putovnica nesmetano nastaviti i nakon 21. marta", naveli su iz IDDEEA-e.

Podsjećamo, u novembru smo pisali o tome da, nakon što je Ured za žalbe BiH poništio tender za štampanje pasoša, na kojem je pobijedila njemačko-banjalučka firma Mühlbauer, postoji bojazan da novi ugovor neće biti zaključen do marta 2017. A upravo tada Mühlbaueru ističe aktuelni trogodišnji ugovor, zaključen u martu 2014. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije