Raskol u SDP-u: GO Banja Luka brutalno optužila pojedine članove iz sarajevske općine

2
Radiosarajevo.ba
Raskol u SDP-u: GO Banja Luka brutalno optužila pojedine članove iz sarajevske općine
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija / SDP

Gradska organizacija SDP Banja Luka reagovao je na zahtjev pojedinih članova iz Općinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo upućenom Predsjedništvu SDP BiH za pokretanje disciplinskog postupka protiv potpredsjednika partije Vojina Mijatovića zbog objave statusa na njegovom Facebook profilu.

U saopćenju GO SDP Banja Luka Općinsku organizaciju SDP Novi Grad Sarajevo naziva ultranacionalističkim krilom SDP BiH te su poručili da gradska organizacija SDP BiH Banja Luka kojoj pripada i Vojin Mijatović se u svom dosadašnjem političkom radu uspješno odbranila i oduprijela mnogim fašističkim, šovinističkim i ultranacionalističkim napadima, kako općih eksternih, tako i internih struktura u SDP BiH.

"Prema tome, maliciozno spinovanje i izvlačenje niza notornih laži iz konteksta predmetne objave Vojina Mijatovića od strane grupe odlazećih tipova jasno ukazuje na dirigovani i planski udar osim na Vojina Mijatovića i na banjalučki SDP što nije ništa novo, niti iznenađujuće. Istina boli- kao što je budućnost Bosne i Hercegovine vezana za multietnički karakter SDP BiH, tako je sudbina SDP BiH uslovljena jačinom i opstankom SDP BiH Banja Luka unutar partije", naveli su u saopćenju.

Dodiku stigao hladan tuš iz Beograda: Neće se obratiti na sjednici Skupštine Srbije

Dodiku stigao hladan tuš iz Beograda: Neće se obratiti na sjednici Skupštine Srbije

Poručili su da stav GO SDP BiH Banja Luka po pitanju oblika i forme države Bosne i Hercegovine i njene prošlosti je jasan i vidljiv.

"Očigledna je intencija te radikalne skupine da sigmatizovanjem i raspirivanjem mržnje prema, po njima, konfesionalno nepodobnim kadrovima SDP BiH Banja Luka stvaraju sebi uslove za transfer u redove krajnje desnice. Pošto se radi o nekontrolisanoj i odmetnutoj grupi pojedinaca koja se krije iza Općinske organizacije SDP Novi Grad Sarajevo, a koja brutalno zloupotrebljava ranjive kategorije iz proteklog rata, tražit ćemo njihovu identifikaciju i isključivanja iz SDP BiH", istakli su iz GO SDP BiH Banja Luka.

Na kraju su konstatovali sa žaljenjem da "ova grupa pučista nije jedina koja egzistira u redovima SDP BiH", ali će, kako su kazali, i dalje kao pravi antifašisti uvijek stati na crtu neprijateljima i domaćim izdajnicima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije