Ramo Isak odgovorio Karanu: Od kada se Vi zalažete za uspostavu Republike Bosne i Hercegovine?

15
Radiosarajevo.ba
Ramo Isak odgovorio Karanu: Od kada se Vi zalažete za uspostavu Republike Bosne i Hercegovine?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ministar unutrašnjih poslova FBiH Ramo Isak

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu izjava ministra unutrašnjih poslova RS Siniše Karana, a koji je kazao kako bi se Bosna i Hercegovina mogla vratiti na tvorničke postavke. 

"Kolega Karan, Vaše dugogodišnje članstvo u SNSD-u i servilno služenje režimu Milorada Dodika, od Vas je očito napravilo čovjeka koji javna dobra doživljava kao privatna. Možda niste svjesni, ali ne postoje 'vaše' šume, 'vaše' rijeke i 'vaša' javna dobra. Ja ne znam kolega Siniša da Bosnom i Hercegovinom teče ijedna rijeka imena 'Sinišica' ili 'Dodikovca' na koju Vi ili Vaš predsjednik polažete ekskluzivno pravo vlasništva. 

O tome da ste kojim slučajem pomislili da su šume, rijeke i javna dobra vlasništvo srpskog naroda ili bosanskohercegovačkog entiteta RS, neću uopšte da diskutujem. 

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Iznenađen sam Vašim stavom o vraćanju Bosne i Hercegovine na 'tvorničke postavke'. Oprostit ćete mi, ali zaista nisam bio upoznat s naporima Vas lično da vratite ustav Republike Bosne i Hercegovine. Dobro znate da Bosna i Hercegovina, za razliku od njenih entiteta, jedina ima državno-pravni kontinuitet. 

Meni RS kao entitet u državi Bosni i Hercegovini ne smeta, ali u svakom slučaju kolega Karan pohvaljujem Vaše napore da napokon krenemo s ustavnim reformama i uspostavi Republike Bosne i Hercegovine u kojoj će jednaka prava imati svi njeni državljani. 

I Vama je savršeno jasno kako je sve u Bosni i Hercegovini bosanskohercegovačko. Počevši od javnih dobara do naroda - bosanskohercegovačkih Bošnjaka, bosanskohercegovačkih Srba, bosanskohercegovačkih Hrvata i svih ostalih građana. 

Koristim ovu priliku da pohvalim napore visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji savršeno razumije prilike i stanje u Bosni i Hercegovini, da napokon riješi pitanje državne imovine", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije