Ramiz Salkić: "Prestanite žrtve genocida maltretirati svojim lažima"

6
Radiosarajevo.ba
Ramiz Salkić: "Prestanite žrtve genocida maltretirati svojim lažima"
Foto: Himzo Kaja / Ramiz Salkić

Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS reagovao je na napade, uvrede i prijetnje upućene zastupnici u NSRS-u Begiji Smajić.

Kazao je da će oni koji prijete Bošnjacima koji govore istinu, odgovarati pred sudovima. Stav pojedinaca zbog izgovorene istine koja je za njih neprihvatljiva, predstavlja novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

"Neki političari, mediji i kvazi intelektualci u ovom entitetu Bošnjacima bi da zabrane da govore istinu i da traže pravdu.
Očito naše vrijednosti nisu vaše vrijednosti, vaše vrijednosti nisu naše vrijednosti.

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Saobraćajna nesreća na Stupu: Prevrnuo se automobil, policija i Hitna pomoć na terenu

Naša vrijednost je da naše vojno i političko rukovodstvo nije presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid, vaša vrijednost je što vi veličate vaše vojno i političko rukovodstvo, koje je presuđeno za udruženi zločinački poduhvat i genocid", ističe Salkić.

U nastavku pročitajte šta je sve poručio:

"Mi ne negiramo presude za genocid i osuđujemo ratne zločince sa ciljem personalizacije odgovornosti, vi negirate presuđeni genocid, zločince smatrate herojima i srpski narod gurate u zagrljaj kolektivne odgovornosti za genocid.

Mi zagovaramo istinu i pravdu, vi širite laži i negirate sudski utvrđene činjenice.

Prijetnje da će Bošnjaci koji govore istinu da odgovaraju pred sudovima ovog entiteta zbog izgovorene istine, koju je utvrdio Međunarodni sud pravde u Hagu, da je vojska RS-a počinila genocid su neprihvatljive i predstavljaju novu fazu pritiska radi mirnodopskog progona iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Nećete nas zastrašiti, nastavljamo pronositi istinu i tražiti pravdu koliko god to vama da smeta, a očito je da vam puno smeta.
Krenite putem katarze, distancirajte se od presuđenih zločinaca iz vašeg naroda, prestanite ih smatrati herojima, prestanite negirati genocid i onda će vam istina lakše padati.

Zastupnica Begija Smajić je rekla presuđene činjenice na bazi utvrđene istine van razumne sumnje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, ali i Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju.

Vaše ustrajavanje na veličanju ratnih zločinaca i negiranju genocida produžava agoniju srpskog naroda na zabludi da su presuđeni zločinci vaši heroji.

Pozivam vas da prekinete neosnovanu, neargumentiranu i anticivilizacijsku hajku na gospođu Smajić koja je iznijela činjenice koje je civilizirani svijet prihvatio kao dokazane i presuđene.
Vaša histerija, napadi i prijetnje neće promijeniti historijske činjenice. Prestanite žrtve genocida i ostatak civiliziranog svijeta maltretirati svojim lažima, ovo je 21. vijek i informacije su dostupne svima.

Trebate shvatiti da matrica “ponavljajte laži dok ne ubjedite čitav svijet da govorite istinu” više ne pije vode jer nećete moći izbrisati utvrđene i presuđene činjenice", navodi se u saopćenju Salkića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije