Radovi na putu od Konjica prema Doljanima, pročitajte na kojim lokacijama

Radiosarajevo.ba
Radovi na putu od Konjica prema Doljanima, pročitajte na kojim lokacijama

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se ovoga jutra odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz pojačan promet vozila u blizini većih gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle.

Zbog čestih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, sporiju i oprezniju vožnju savjetujemo na dionicama u usjecima. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila do 15.04.

Zbog radova na deminiranju terena od 08 do 16 sati aktuelne su povremene polusatne obustave saobraćaja na magistralnom putu M-1.8 Tuzla-Orašje u mjestu Dusine.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamomagistralni put M-17 Konjic-Doljani gdje se radovi izvode na tri lokacije i to: na ulazu u Konjic (raskrsnica ulica Željeznička i Maršala Tita), kao i na dionicama Šehovina-Zalik i Čapljina-Doljani (most u mjestu Višići).

Od puteva sa izmjenama u režimu saobraćaja izdvajamo magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, gdje je zbog pomijeranja terena i dalje zabranjen saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone (najveće dopuštene mase) i autobuse.  Dok traje zabrana, pomenuta vozila saobraćaju kroz grad.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

KANTON SARAJEVO

- Zbog izvođenja radova usporeno se saobraća u ulici Močila.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže od 08 do 17 sati saobraća se jednom trakom u ulici Branilaca Hotonja (novi naziv ulice) od broja 30 do broja 196 i od broja 33 do naselja Poljine.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 08 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Kalemova (od broja 14 do raskrsnice sa ulicom Omera Stupca).

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji kanalizacione mreže od 07 do 17 sati saobraćaj je obustavljen u ulici Bare kod Stupa.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Tuzla-Orašje, u mjestu Dusine, zbog radova na deminiranju terena u vremenu od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

M-4

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-5

Tranzit kroz Sarajevo, zbog pomjeranja terena obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse. 

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-16

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17

Potoci-Mostar na dionici Šehovina-Zalik saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Konjic (raskrsnica ulica Željeznička i Maršala Tita) zbog radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Čapljina-Doljani, zbog radova na mostu u mjestu Višići saobraća se jednom trakom, uz povremene obustave do 15 minuta.

Prolaz kroz Sarajevo, zbog radova na ugradnji dilatacionih naprava na nadvožnjaku u ulici Kurta Schorka saobraća se jednom trakom.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-mogu saobraćati autobusi M3 klase (vozila sa više od 22 sjedišta i čija je najveća dozvoljena masa veća od 5 t) i vozila čija ukupna masa ne prelazi 16 tona, uz napomenu da na velikom klizištu koje se nalazi na stacionaži 7+700 u dužini od 20 m, ukupna širina puta iznosi 3 m, te da je isto obilježeno adekvatnom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

REGIONALNI PUTEVI

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi su povremene potpune obustave saobraćaja u trajanju do 45 minuta, javlja BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije