Radončić: Direktor OSA-e treba podnijeti ostavku zbog dozvole RS-u da nabavi oružje

A. B.
Radončić: Direktor OSA-e treba podnijeti ostavku zbog dozvole RS-u da nabavi oružje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine (SBBBiH) Fahrudin Radončić na današnjoj konferencijii za medije je pozvao direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića da podnese ostavku jer je, kako je kazao, dozvolio Ministarstvu za unutrašnje poslove Republike Srpske (RS) nabavku 2.500 komada oružja.

Radončić je kazao da se su posljednjih dana na sceni političke olligarhije koje samo imaju cilj preplašiti ljude ratom, što prema njegovim riječima, nije nikako dobro.

"Ja kao bivši ministar sigurnosti BiH znam da je to previše komada oružja i da nam to ne treba. Osman Mehmedagić, direktor OSA-e je MUP-u RS-a dao tu dozvolu. Predlažemo mu da iz moralnih razlog i  varanja javnosti podnese ostavku. Moram kazai da s gnušanjem odbacujem političke tvrdnje vrha SDA. Oni u posljednje vrijeme samo žele jeftine patriotske poene jer je očigledno riječ o dobro sinhroniziranoj taktici", kazao je Radončić.

Dodao je kako je druga tema o kojoj je danas razgovarano na sjednici rukovodstva SBB-a, aktuelna politička situacija u Kantonu Sarajevo.

"Procjenjujemo da smo koaliciju napravili sa Strankom demokratske akcije (SDA) i da je prije tri godine volja građana bila da KS vodi premijer Elmedin Konaković i da on sada treba podnijeti ostavku. Stavljen je na tu poziciju voljom stranke i do danas nije do kraja ispunio svoja politička obećanja koja je dao", zaključio je lider SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije