Radončić: Plan Džaferovića, predsjedničke marionete, nije i neće biti moj

Radiosarajevo.ba
Radončić: Plan Džaferovića, predsjedničke marionete, nije i neće biti moj
Foto: Fena / Fahrudin Radončić

Donedavni ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić oštro je reagirao na jučerašnju televizijsku izjavu Šefika Džaferovića u kojoj je naveo da su Radončićev i njegov migrantski plan zapravo identični. 

Kako je napisao Radončić na svom Instagram računu, Džaferović, kojeg je nazvao predsjedničkom marionetom koja je koronu provela sakrivena u političkoj i fizičkoj samoizolaciji, opet pokušava da dezavuiše javnost.

"Umjesto da ponovo pročita stenogram sa sjednice Predsjedništva BiH, gdje se vide ogromne političke razlike između nas dvojice kada je u pitanju obaveza sigurnosnih struktura BiH da se izvrši identifikacija ilegalnih migranata iz Pakistana, on tvrdi da je naš migrantski plan isti. Nije isti i nikada neće biti! Zašto? Pa, neka nervozni Šefik pogleda dokumente iz rata, s njegovim potpisom, kada je davao državljanstva mudžahedinskim borcima iz Egipta, Pakistana, Tunisa, Saudijske Arabije, Jemena i Jordana", kategoričan je Radončić. 

On je također na Instagramu objavio dva dokumenta kojim, kako tvrdi, dokazima potkrepljuje svoje navode uz riječi: "Ako koza laže, rog ne laže".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije