Radončić oficijelno ulazi u politiku

Radiosarajevo.ba
Radončić oficijelno ulazi u politiku


Vlasnik Dnevnog avaza Fahrudin Radončić danas je u svojoj vlastitoj novini i oficijelno najavio ulazak u politiku. Konsultacije su, navodno, završene, a najavio je kako će svoje bavljenje politikom finansirati iz "svoga džepa", a ne džepa bh. građana.

Bivši predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić izjavio je danas za Fenu da bi se, ukoliko bude pozvan, vjerovatno priključio novoj političkoj formaciji o kojoj se već duže raspravlja u bh. javnosti, a koja bi trebala, kako stoji u Avazovom tekstu, izvesti BiH iz katastrofalne situacije u kojoj se nalazi.

Vlasnik Avaza Fahrudin Radončić najavio je za sutra konferenciju za novinare na kojoj će iznijeti konačni stav o svom političkom angažmanu.

Terzić smatra da je Radončić uspješan poslovni čovjek, "koji je svaki projekt koji je vodio i doveo dokraja".

"To je čovjek koji za sobom ima politički background, čovjek koji zna politički promišljati i očekujem da bi on sutra mogao najaviti formiranje nove političke snage u BiH", smatra on.

Upitan da li bi se priključio novoj političkoj formaciji koju bi formirao Radončić ili će ostati u SDA, Terzić je za sebe rekao da ima jasno koncipiran ekonomski i politički program koji BiH vodi prema Evropi.

"Ukoliko bi se stvarno formirala nova politička snaga i ukoliko bi mi to bilo ponuđeno", vjerovatno bih pristao, rekao je Terzić.


radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije