Radončić napušta šestorku?

Radiosarajevo.ba
Radončić napušta šestorku?

Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine, cijeni kako se 'matematika' unutar političke šestorke, koja vlada na državnom nivou, počela usložnjavati. U tom smislu, Radončić je kazao kako će njegova stranka „dobro razmisliti da li će ostati u izvršnoj vlasti na državnom nivou“.

Njegove su riječi kako su odnosi unutar šestorke takvi da ih treba dobro preispitati. Obrazložio je to riječima kako odnosi Socijaldemokratske partije (SDP) BiH i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) nisu baš najbolji, što je pokazala provedba zakona koje su predložile ove dvije partije.

SBB će, stoga, provesti unutarstranačke konsultacije, ali i razgovore s „bazom“, kako bi donijeli odluku da li ostati unutar šestorke ili ne.

Također, ministar je naglasio da je njegova stranka u državnu vlast - Vijeće ministara pristupila s jednim ministarskim mjestom “kako bi dali doprinos ekonomskom razvoju“.

Radončićeve su riječi kako će njegova stranka donijeti odgovornu odluku, koja će biti u najboljem interesu građana.

"Što se tiče SBB-a, dobro ćemo razmisliti, jer sa jednim ministarskim mjestom na nivou BiH i nijednim u federalnoj vladi nisam siguran da treba da nosimo teret percepcije da smo dio vladajućih struktura", citira Slobodna Bosna Radončićevu izjavu za ATV.

Čelnik SBB-a je rekao i kako nije blizak ni Zlatku Lagumdžiji, ni politici SDP-a, a, govoreći o mogućnosti vanrednih izbora, istaknuo je kako "rado prihvata takve ideje". Na pitanje da li je realno usvojiti izmjene Izbornog zakona te Ustava ove zemlje kako bi se vanredni izbori mogli provesti, ministar sigurnosti BiH odgovorio je kako je sve realno, ako to želi politika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije