Radončić najavio tužbu protiv Mektića

8
Radiosarajevo.ba
Radončić najavio tužbu protiv Mektića
Print Screen / Radončić i Mektić

Predsjednik SBB, Fahrudin Radončić najavio je podnošenje tužbe protiv poslanika SDS u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragana Mektića zbog tvita u kojem ga optužuje da je imovinu stekao "drogom i kriminalom".

Kako je saopšteno iz SBB, Mektić je, nakon što je u medijima objavljeno da je Radončić imao privatni susret s članom jedne kraljevske porodice iz arapskog svijeta, na Tviteru objavio: “Nikad niko nije bio sretan s onim što je stekao na drogi i kriminalu”.

Zbog ovoga je, dodaje se u saopštenju, Radončić ovlastio svoje advokate da upute još jednu tužbu za klevetu protiv Dragana Mektića.

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

Edin Subašić: Panika u vrhu "srpskog sveta"

"Inače, kao što je široj javnosti poznato, Draganu Mektiću se upravo sudi pred Sudom BiH zbog teških finansijskih krađa donacija koje su upućene Ministarstvu bezbjednosti, a pored ostalog, optužen je da je sa svojim šefom kabineta kupovao plastične građevinske šljemove, umjesto profesionalnih za vatrogasce, čime su bili ugroženi životi ljudi", navodi se u saopštenju iz SBB.

Dodaju da poslanik SDS, očito ne može oprostiti Radončiću jer je kao ministar bezbjednosti, kako tvrde, Tužilaštvu BiH dostavio sve službeno zatražene informacije u vezi s Mektićevim finansijskim malverzacijama dok je bio ministar bezbjednosti i na osnovu čega mu se sada sudi.

Podsjećamo, Radončić je i prošle godine podnio tužbu protiv Mektića zbog klevete.

"Stalni ataci Mektića na račun Radončića su očigledna želja da se javno poništi činjenica da je Osman Mehmedagić Osmica zbog odmazde ostavio bez posla više inspektora i policajaca u KS. Njihova jedina „greška“ je bila što su Tužilaštvu KS dostavili snimljene razgovore u kojima ga dileri droge spominju afirmativno i kao ličnost kojoj daruju skupe poklone.

Mektićev megafonski rad je već duže prepoznat kao dio predizborne kampanje Bakira Izetbegovića i lične involviranosti Mehmedagića, koji na ovaj način pokušavaju da izbrišu biografije svojih najbližih članova porodice koji su bili poznati narkomani ili dileri droge u Sarajevu", navodi se u saopćenju SBB-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije