Radončić: Jusko novi kandidat za ministra prometa i komunikacija BiH

Radiosarajevo.ba
Radončić: Jusko novi kandidat za ministra prometa i komunikacija BiH
0 / Fena
Fahrudin Radončić razgovarao je danas u Sarajevu s članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, nakon dužeg odsustva Radončića iz političkog života


Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončićrazgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem,nakon dužeg odsustva Radončića iz političkog života, prenosi Fena.

Kako je potvrdio novinarima Radončić je u razgovoru sa Čovićem shvatio da bošnjačko-hrvatski odnosi odavno nisu bili gori, te je ocijenio da u predstojećem vremenu treba mnogo energije uložiti da bi se odnosi učinili efikasnijim, ali i otpočelo rješavanje strateških problema.

Na pitanje ko će biti kandidat SBB-a za ministra prometa i komunikacija BiH nakon što je Bakir Dautbašić odustao od te kandidature Radončić je potvrdio da će novi kandidat biti Ismir Jusko.

Pojasnio je da je Dautbašić odustao od kandidature iz moralnih razloga želeći relaksirati unutarkoalicione odnose.

Kako je kazao SBB će osigurati Dautbašiću punu satisfakciju unutar stranačke hijerahije.

Za Jusku, koji trenutno obavlja dužnost ministra unutrašnih poslova u KS-u Radončić je kazao da se on u nekoliko mjeseci na toj poziciji pokazao efikasniom političarom i stručnjakom.

Dodao je da za sada nije planiran susret s predsjednikom stranke SDABiH i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

No, potvrdio je danas će odvojene sastanke održati delegacije SDA i SBB-a, te delegacija SDA i HDZ-a na kojima će biti razgovora o rješavanju pitanjavezanih za izbore u Mostaru.

"Volio bih da se pitanje Mostara može riješiti, ali imam utisak da je Mostar "vrh ledenog brijega" i da se ovdje počinje dešavati traumatičan proces rješavanja svih teških pitanja iz hrvatsko-bošnjačkih odnosa " zaključio je Radončić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije