Radončić: Izetbegović, Dodik i Čović su napravili dobar i veoma realan posao

Radiosarajevo.ba
Radončić: Izetbegović, Dodik i Čović su napravili dobar i veoma realan posao
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Fahrudin Radončić

Ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić smatra da su predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović napravili dobar i veoma realan dogovor o raspodjeli novca iz novog kredita MMF-a.

"Nakon dogovora o procentu kredita MMF-a u iznosu od 330 miliona eura, koji će dobiti Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko distrikt, a kapitalno su pomogli ambasador Nelson i Sattler - ima kritika na račun Izetbegovića. One uistinu ne stoje", objavio je Radončić na Instagramu.

Dodao je da je bio upoznat sa tokom pregovora i ovim procentima.

"Izetbegović, Dodik i Čović su napravili dobar i veoma realan posao. Izetbegović, čak, ima najmanje razloga za eventualno nezadovoljstvo. Naprotiv. To dokazuje i uporedna tabela, koju je objavio jedan portal", naveo je Radončić.

Podsjetimo, radi se o dogovorenoj tranši kredita MMF-a u iznosu od 330 miliona eura koji će biti korišten za oporavak od pandemije koronavirusa. Federaciji BiH će pripasti 62 posto, Republici Srpskoj 38 posto, dok će oba entiteta dati po pola procenta Brčko Distriktu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije